4.74.74.74.74.7

Görs av färdig risgrynsgröt. Mandeln ger väldigt god knaprighet till saffranspannkakan.

För 8 personer:

Ingredienser

2 förpackningar risgrynsgröt, färdig (à 500 g)
4 ägg
2 msk majsstärkelse, Maizena
1 paket saffran, (1/2 g)
1 påse mandel, påse rostad flagad (50 g)

Tillbehör:

3 dl vispgrädde
lingonsylt, rårörd

10 minuter + 30 minuter i ugn

Saffranspannkaka med rostad mandel, grädde och lingon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ­gröten med ägg, majsstärkelse och saffran. Rör ner mandeln.
  2. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt pannkakan svalna.
  3. Vispa grädden. Servera den ljumma pannkakan med grädde och rårörd lingonsylt.

 

Fler recept med: Jul