Saffranspannkaka med rostad mandel, grädde och lingon

Görs av färdig risgrynsgröt. Mandeln ger väldigt god knaprighet till saffranspannkakan.
Klicka på bilden eller här för recept.
Klicka på bilden eller här för recept. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 förp risgrynsgröt - färdig (à 500 g)
  • 4 ägg
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 1 påse mandel - påse rostad flagad (50 g)

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • lingonsylt - rårörd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ­gröten med ägg, majsstärkelse och saffran. Rör ner mandeln.

  2. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt pannkakan svalna.

  3. Vispa grädden. Servera den ljumma pannkakan med grädde och rårörd lingonsylt.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!