4.34.34.34.34.3

Saffranspannkaka med kokos- och mandelströssel toppas med ett sött, knaprigt strössel.

För 10 personer:

Ingredienser

1 kilo risgrynsgröt, färdig
2 paket saffran, (à 1/2 g)
0,5 dl strösocker
1 krm vaniljpulver, äkta eller 2 tsk vaniljsocker
5 ägg

Marinerade bär:

500 g bär, blandade , t ex blåbär, hallon, vinbär, björnbär
0,5 dl rom, eller apelsinjuice
2 msk strösocker

Strössel:

1 dl kokos, riven
1 dl mandel, flagad
0,5 dl florsocker

Tillbehör:

3 dl vispgrädde

20 minuter + 30 minuter i ugn

Saffranspannkaka med kokos- och mandelströssel – gör så här:

  1. Marinerade bär: Blanda bären med rom eller apelsinjuice och socker.
  2. Sätt ugnen på 200°. Stöt saffranet i en mortel med lite av sockret om det inte är finmalt.
  3. Strössel: Blanda alla ingredienser.
  4. Rör samman risgrynsgröt, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda smeten väl. Bred ut smeten i en välsmord ugnssäker form eller en form täckt med med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och strö strösslet på kakan. Grädda ytterligare ca 10 min.
  5. Servera saffranspannkakan med marinerade bär och lättvispad grädde.
Fler recept med: Frukt och bär, Jul