15 minuter + 3 timmar i kyl
Saffranspannacotta med apelsinsallad – gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Blanda med resten av sockret och grädden i en kastrull. Låt koka upp. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Låt blandningen svalna något.
- Häll saffransgrädden i glas. Luta eventuellt glasen och ställ dem i en form som stöd så stelnar de på snedden. Ställ glasen i kylen ca 3 timmar.
- Apelsinsallad: Skala apelsinerna med kniv och skär bort allt det vita innerskalet. Skär fruktköttet i små bitar. Blanda apelsin-bitarna med sirap och likör och låt stå i kylen ca 3 timmar.
- Fördela apelsinsalladen bredvid pannacottan i glasen. Strö över pistaschnötter och servera.