Saffranspannacotta med apelsinsallad

Saffranspannacotta med apelsinsallad är en dessert som passar i juletid.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 gelatinblad
  • 0,5 pkt saffran - (à 0,5 g)
  • 4 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Sallad

  • 2 apelsiner
  • 1 msk sirap - vit
  • 1 msk Cointreau - eller annan apelsinlikör

Garnering

  • pistaschnötter - grovhackade

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Blanda med resten av sockret och grädden i en kastrull. Låt koka upp. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Låt blandningen svalna något.

  2. Häll saffransgrädden i glas. Luta eventuellt glasen och ställ dem i en form som stöd så stelnar de på snedden. Ställ glasen i kylen ca 3 timmar.

  3. Apelsinsallad: Skala apelsinerna med kniv och skär bort allt det vita innerskalet. Skär fruktköttet i små bitar. Blanda apelsin-bitarna med sirap och likör och låt stå i kylen ca 3 timmar.

  4. Fördela apelsinsalladen bredvid pannacottan i glasen. Strö över pistaschnötter och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!