4.34.34.34.34.3

Saffranspannacotta med apelsinsallad är en dessert som passar i juletid.

För 4 personer:

Ingredienser

1,5 gelatinblad
0,5 paket saffran, (à 0,5 g)
4 msk strösocker
3 dl vispgrädde

Sallad:

2 apelsiner
1 msk sirap, vit
1 msk Cointreau, eller annan apelsinlikör

Garnering:

pistaschnötter, grovhackade

15 minuter + 3 timmar i kyl

Saffranspannacotta med apelsinsallad – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Blanda med resten av sockret och grädden i en kastrull. Låt koka upp. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Låt blandningen svalna något.
  2. Häll saffransgrädden i glas. Luta eventuellt glasen och ställ dem i en form som stöd så stelnar de på snedden. Ställ glasen i kylen ca 3 timmar.
  3. Apelsinsallad: Skala apelsinerna med kniv och skär bort allt det vita innerskalet. Skär fruktköttet i små bitar. Blanda apelsin-bitarna med sirap och likör och låt stå i kylen ca 3 timmar.
  4. Fördela apelsinsalladen bredvid pannacottan i glasen. Strö över pistaschnötter och servera.
Fler recept med: Frukt och bär, Jul