Saffranskorpor till jul recept

Saffransskorpor till jul. Saffransbiscotti är en kanongod variant till lussebullen. De här skorporna får en härlig smak av saffran och choklad. De blir ganska hårda och kan förvaras länge i burk med tättslutande lock.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 120 g sötmandel
  • 1 g saffran - + 1 sockerbit
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g blockchoklad - mörk grovhackad

Till pensling

  • 1 äggvita

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mal 1/3 av mandeln fint och grovhacka resten. Stöt saffran med sockerbiten.

  2. Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt.

  3. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulver, sedan chokladen, lätt mjölad och resten av mjölet lite i taget.

  4. Rulla ut två längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita.

  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

  6. Skär längderna i sneda skorpbitar och torka dem i 100° 50-60 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!