Saffranskorpor till jul recept

44444

Saffransskorpor till jul. Saffransbiscotti är en kanongod variant till lussebullen. De här skorporna får en härlig smak av saffran och choklad. De blir ganska hårda och kan förvaras länge i burk med tättslutande lock.

För 40 stycken

Ingredienser

120 g sötmandel
1 g saffran + 1 sockerbit
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk blockchoklad, grovhackad

Till pensling

1 äggvita

Saffransskorpor recept – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Mal 1/3 av mandeln fint och grovhacka resten. Stöt saffran med sockerbiten.
  2. Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt.
  3. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulver, sedan chokladen, lätt mjölad och resten av mjölet lite i taget.
  4. Rulla ut två längder lika långa som plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggvita.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
  6. Skär längderna i sneda skorpbitar och torka dem i 100° 50-60 minuter.
Fler recept med: Jul, Mackor, Övrigt