Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka får god smak och vacker färg av saffran.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 g choklad - vit
  • 100 g smör
  • 1 påse saffran - (0,5 g)
  • 2 ägg
  • 1,5 dl rårössocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Garnering

  • florsocker
  • lingon - frysta

Tillbehör

  • grädde - vispad eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt smör och saffran. Låt smälta ihop på svag värme.

  2. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt chokladsmör, mjöl och salt och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.

  4. Pudra florsocker över kakan och garnera med lingon. Servera med grädde eller glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!