4.24.24.24.24.2

Saffranskladdkaka får god smak och vacker färg av saffran.

För 10 bitar:

Ingredienser

100 g choklad, vit
100 g smör
1 påse saffran, (0,5 g)
2 ägg
1,5 dl rårörsocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt

Garnering:

florsocker
lingon, frysta

Tillbehör:

vispad grädde, eller vaniljglass

Saffranskladdkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt smör och saffran. Låt smälta ihop på svag värme.
  2. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt chokladsmör, mjöl och salt och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
  4. Pudra florsocker över kakan och garnera med lingon. Servera med grädde eller glass.
Fler recept med: Bakning, Jul, Kladdkaka