Saffranskaka – godaste receptet

Recept på god och klassisk saffranskaka. Baka två när du ändå är i gång, spara den ena i frysen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g smör - eller margarin
  • 1 pkt saffran - (á 0,5 g)
  • 1 sockerbit - eventuellt
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa florsocker - ev vid servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  3. Smält matfettet, låt svalna.

  4. Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.

  5. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.

  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.

  7. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras.

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!