Saffransgul risotto med stekt lax

God citrondoftande risotto serveras med stekt lax. För att minska på fettet har lök och riskorn kokat direkt i buljong och citronsaft utan att först fräsa i olivolja.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl avorioris
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 krm saffran
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 4 dl vatten
  • 0,5 citron - saft av
  • 100 g ärtor - tinade, gröna
  • 100 g broccolibuketter - tinade, små
  • 200 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 1 tsk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Lägg lök, ris, saffran i en gryta. Smula ner buljongtärningen och späd med lite vatten. Rör om under tiden.

  2. Späd efter hand med citronsaft och mer vatten. Låt koka i ca 15 minuter och rör ner ärter och broccolibuketter i risotton. Låt allt bli varmt.

  3. Skär laxen i 1 1/2 x1 1/2 cm stora kuber. Stek dem i smör i en stekpanna gärna med släpplättbeläggning ca 2 minuter runt om. Salta och peppra. Servera laxen på risotton. Ca 450 kcal, varav 17 g fett, 49 g kolhydrater, 27 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!