00000

God citrondoftande risotto serveras med stekt lax. För att minska på fettet har lök och riskorn kokat direkt i buljong och citronsaft utan att först fräsa i olivolja.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 dl avorioris
0,5 gul lök
0,5 krm saffran
1 hönsbuljongtärning
4 dl vatten
0,5 citron, saft av
100 g ärter, tinade, gröna
100 g broccolibuketter, tinade, små
200 g laxfilé, skinn- och benfri
1 tsk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

1. Skala och hacka löken. Lägg lök, ris, saffran i en gryta. Smula ner buljongtärningen och späd med lite vatten. Rör om under tiden.
2. Späd efter hand med citronsaft och mer vatten. Låt koka i ca 15 minuter och rör ner ärter och
broccolibuketter i risotton. Låt allt bli varmt.
3. Skär laxen i 1 1/2 x1 1/2 cm stora kuber. Stek dem i smör i en stekpanna gärna med släpplättbeläggning ca 2 minuter runt om. Salta och peppra. Servera laxen på risotton.

Ca 450 kcal, varav 17 g fett, 49 g kolhydrater, 27 g protein.