44444

Vi gör som på Sicilien, serverar en härligt gul saffranspasta med smakrik tomatsås. Pasta som berikats med extra ägg är mäktigare.

För 6 personer på buffé:

Ingredienser

1 rödlök
1 selleristjälk
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
3 msk olivolja
4 salviablad, eller 0,5 tsk torkad
1 burk hela tomater, (400 g)
1 dl vitt vin, torrt
0,5 påse saffran, (à 0,5 g)
0,5 tsk salt
parmesanost, riven

Pasta

250 g tagliatelle
0,5 påse saffran, (à 0,5 g)

Tillbehör

parmesanost, färsk riven

15 minuter + koktid

Saffransgul pasta med tomatragu – gör så här:

  1. Tomatragu: Skala och grovhacka löken. Strimla selleristjälken. Kärna ur och strimla chilin. Fräs lök, selleri och salviabladen i olja. Tillsätt tomaterna med sitt spad och mosa sönder dem lite med en gaffel. Tillsätt vin, chili och saffran. Krydda med salt. Låt småkoka utan lock 15–20 min.
  2. Koka upp pastavatten och tillsätt saffran. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Servera pastan med tomatsåsen och riven parmesanost.
Fler recept med: Buffémat, Pasta, Vegetariskt