Saffransgul pasta med tomatragu

Vi gör som på Sicilien, serverar en härligt gul saffranspasta med smakrik tomatsås. Pasta som berikats med extra ägg är mäktigare.
Lillian Bylund
Foto: Tariq Dajani

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 selleristjälk
  • 3 msk olivolja
  • 4 salviablad - eller 0,5 tsk torkad
  • 1 burk tomater - hela (400 g)
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 påse saffran - (à 0,5 g)
  • 0,5 tsk salt
  • parmesan - riven

Pasta

  • 250 g tagliatelle
  • 0,5 påse saffran - (à 0,5 g)

Tillbehör

  • parmesan - färsk riven

Gör så här

  1. Tomatragu: Skala och grovhacka löken. Strimla selleristjälken. Kärna ur och strimla chilin. Fräs lök, selleri och salviabladen i olja. Tillsätt tomaterna med sitt spad och mosa sönder dem lite med en gaffel. Tillsätt vin, chili och saffran. Krydda med salt. Låt småkoka utan lock 15–20 min.

  2. Koka upp pastavatten och tillsätt saffran. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Servera pastan med tomatsåsen och riven parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!