00000

En medelhavsinspirerad couscous med färdigskalade kräftstjärtar i
saltlag.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 dl vatten
0,5 hönsbuljongtärning
0,5 g saffran
2 dl couscous
1 fänkål
1 vitlöksklyfta
1 apelsin
2 tsk olja
170 g kräftstjärtar, i lag, 1 burk
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Till servering

, 1/2 dl tacosås

1. Koka upp vatten med buljongtärning och saffran. Rör ner couscous. Låt svälla under lock ca 6 minuter.
2. Skär fänkålen i strimlor. Skala och hacka vitlöken.
3. Finriv 1 tsk apelsinskal. Skär två klyftor av apelsinen till serveringen. Skala resten med kniv och skär fruktköttet i bitar.
4. Fräs fänkålen i olja i en stekpanna 3-4 minuter. Rör i vitlöken och kräftstjärtarna och fräs ytterligare någon minut.
5. Rör ner salt, peppar, fänkål, kräftstjärtar, apelsinskal och apelsinbitar i couscousen. Servera med apelsinklyftor och tacosås.