Saffransbullar

Saffransbullar eller lussekatter hör julen till. Här bjuder vi på ett enkelt grundrecept för saftiga och mjuka saffransbullar.
Saffransbullar
Saffransbullar Foto: Anna Skoog

Saffransbullar grundrecept

  • 300 g smör
  • 1 l mjölk
  • 100 g jäst
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 påsar saffran
  • 3 l vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret, häll i mjölken och låt den bli ljummen.

  2. Rör ner jästen och tillsätt socker och ägg, stöt saffranet med sockerbiten och blanda i.

  3. Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda degen noggrant eller kör i hushållsassistent. Täck över degen och låt den jäsa i 35 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och forma till enkla eller dubbla saffransbullar.

  5. Låt bullarna jäsa under en lätt fuktad och varm handduk, cirka 30 minuter. Pensla med ägg, och garnera med pärlsocker och russin.

  6. Grädda bullarna cirka 5 minuter. Låt svalna under bakduk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!