Saffransbulgur

Recept på saffransbulgur. En färgstark version av tabbouleh. Mynta kan uteslutas om man vill ha en mer neutral smak.
Recept på saffransbulgur.
Recept på saffransbulgur. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 0,5 pkt saffran - (à 1/2 g)
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 2 dl bulgur
  • 2 tomater
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 dl persilja - slätbladig
  • 1 kruka mynta
  • 2 salladslökar

Gör så här

  1. Blanda vatten, saffran, olja och buljongtärning. Koka upp och lägg i bulguren, låt sjuda ca 2 min. Ställ åt sidan med locket på. Låt svalna.

  2. Tärna tomaterna. Blanda ner ­tomater och citronsaft i bulguren.

  3. Hacka persilja, mynta och salladslök och blanda med bulguren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!