Saffransbiscotti med pekannötter

Saffransbiscotti - recept på lättbakade saffransskorpor. Saffranbiscotti i en fin burk är en perfekt gåbortpresent. Genom att låta saffran dra i sprit får man ut mesta möjliga smak och färg.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 påse saffran - stött (0,5 g)
  • 2 msk Cointreau - eller Grand Marnier
  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl pekannötter
  • 1 apelsin - eller citron, rivet skal
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg - stort

Gör så här

  1. Blanda saffran och likör och låt stå över natten.

  2. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver. Hacka pekannötterna grovt.

  3. Rör ner saffranssprit, smör, mjöl, nötter och citronskal i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna på plåten. Skär längderna i 2 cm breda snitt. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten.

  6. Eftertorka skorporna i 75° ca 40 min, gärna med varmluft.

  7. Här hittar du recept på saffranscheesecake

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!