Saffrans- och paprikasås

Recept på saffrans- och paprikasås. Saffran, tomat och vitt vin är ­klassiska smaker till skaldjur.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 pkt saffran - (0,5 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 röd paprika
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk gräslök - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en kastrull ca 2 min.

  2. Tillsätt saffran och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 30 sekunder. Häll på vinet och låt koka utan lock tills det mesta av vinet kokat in. Låt kallna.

  3. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda lökfräset med crème fraiche, paprika och gräslök. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!