22222

Sac kavurma – turkisk biffgryta är kryddad med chili, men om du inte gillar hetta är det bara att minska eller utesluta den helt.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g biff, (lövbiff eller ryggbiff)
1 gul lök, stor
1 paprika, röd
3-4 sivri, (turkisk paprika) eller 1 grön paprika
1-2 röda chili, t ex spansk peppar
4-5 tomater
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
2 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

pitabröd, eller orientaliskt tunnbröd

30 minuter

Sac kavurma – Turkisk biffgryta – gör så här:

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprika och sivri. Kärna ur och hacka chilin. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Stek köttet i olja i en stekpanna tills det får fin färg. Tillsätt löken och stek 3–4 min.
  3. Vänd ner paprika, sivri och chili och stek 2–3 min. Krydda med paprikapulver och timjan, stek ca 7 min.
  4. Vänd ner tomaterna i pannan och rör om. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min. Servera med pitabröd.