20 minuter + tid i frysen
Sabayonparfait med fläder och pistaschkrokant – gör så här:
- Blanda saft, vin och 2 äggulor i en kastrull. Sjud under kraftig vispning tills krämen är fluffig. Låt kallna, gärna i ett kallt vattenbad.
- Vispa 2 äggulor, grädde och florsocker pösigt. Blanda grädd-smeten med sabayonen. Fördela smeten i små formar, à 3/4 dl. Ställ dem i frysen att stelna, ca 3 timmar.
- Krokant: Hacka nötterna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt vattnet och rör hastigt ner saltet. Häll direkt det smälta sockret över nötterna och låt stelna.
- Krossa krokanten grovt i en mortel. Doppa parfaitformarna hastigt i varmt vatten och stjälp upp dem på tallrikar. Garnera med pistaschkrokant, krossade maränger och citronmeliss.