I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Bjud på god, grillad högrev. Med perfekt temperatur blir det snabbt en saftig favorit på middagsbordet!

För 4 portioner

Ingredienser

Grillad högrev

700 g högrev
2 dl rött vin
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond
1 msk tomatpuré
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk timjan, grovhackad
1 lagerblad
1/2 msk svartpeppar, grovkrossad

Grilla högrev – gör så här:

  1. Vispa ihop alla ingredienser till marinaden.
  2. Lägg i köttet och låt marinera i minst 4 timmar.
  3. Sila av marinaden från köttet. Spara marinaden.
  4. Värm ugnen till 120 grader och låt köttet ligga framme i rumstemperatur under tiden, ca 30 min.
  5. Ställ in köttet i ugnen och sätt i en termometer i tjockaste delen på köttet. Ta ut köttet när det är 55 grader (det tar ca 45 min) och låt det vila ca 10 min.
  6. Starta grillen under tiden.
  7. Grilla köttet över glöden så att det får en fin grillyta, pensla gärna med överbliven marinad.
  8. Salta och peppra
  9. Skär upp köttet i skivor och servera med grillad färskpotatis, bourguignonsås och dressad sallad.