Så gör du en snabb äggtoddy med apelsin

Äggtoddy – många minns den som ett fluff av vispad äggula med socker som knastrar mellan tänderna. De vuxna kunde få en med ganska stark smak av valfri sprit, fortfarande väldigt söt. Vår äggtoddy är snabb, oknastrig och ganska alkoholsvag. I det här receptet gör vi den med kokt sockerlag och i den här snabbvarianten mixas allt med mixerstav och får frisk smak av apelsin. Vill du ha den alkoholfri är det bara att utesluta konjaken.
Så gör du en snabb äggtoddy med smak av apelsin. Klassisk drink i ny tappning!
Så gör du en snabb äggtoddy med smak av apelsin. Klassisk drink i ny tappning! Foto: Otto Norin

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 cl sockerlag
  • 1,5 dl apelsinjuice - färskpressad
  • 4 cl konjak

Gör så här

  1. Separera två ägg. Häll gulorna i en kanna som är stor nog för att mixa drinkarna i.

  2. Tillsätt sockerlag, apelsinjuice och konjak.

  3. Mixa direkt med mixerstav och servera genast (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!)

    Media laddas
  4. Alkoholfri äggtoddy: Uteslut bara konjaken!

  5. Vill du ha det gammeldags fluffet måste du först vispa äggulor med sockerlag och sedan tillsätta övriga ingredienser.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!