Så gör du en lyxig frukost alla dagar i veckan!

Doften av varma, nybakta frukostfrallor från köket. Vad kan vara en bättre start på morgonen? Dessa festliga CHEERIOS-bollar bakar du lätt som en plätt tillsammans med barnen!  Receptet räcker till cirka 16 bollar.

CHEERIOS-bollar

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 30 g havre CHEERIOS
  • 800 g vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vattnet tills det är lagom fingervarmt (cirka 37 grader). Häll upp i en vid bunke.

  2. Smula ner jästen i vattnet och rör om tills den är helt upplöst.

  3. Tillsätt salt, olja och Havre CHEERIOS. Blanda väl!

  4. Blanda i mjölet. Tillsätt eventuellt ytterligare en gnutta mjöl så att degen släpper bunken.

  5. Låt degen jäsa i cirka 1 timme på en varm plats. Lägg gärna en bakduk eller handduk över degen.

  6. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt och lägg på ugnspapper.

  7. När degen har jäst, ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Rulla till bollar och lägg på plåten. Degen räcker till cirka 16 stycken.

  8. Grädda bollarna i ugnen i cirka 15-20 minuter.

  9. Känn på bollarna med en teststicka så de är färdiggräddade och inte degiga i mitten.

  10. Servera och njut!

Tidsåtgång:

Cirka 1,5 timme inklusive jäsning.

Ugnsvärme:

200 grader

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!