Rysk sill

Rysk sill görs av urvattnade sillfiléer. Vill du ha mer sötma på rätten kan de ersättas med 5-minuterssill eller matjessill.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - urvattnade
  • 1 ättiksgurka
  • 1 ättiksgurka
  • 2 ägg - hårdkokta
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Finhacka gurka och rödbetor. Dela äggen i vitor och gulor. Finhacka äggvitan.

  2. Lägg sill, gurka, rödbetor och äggvita i grupper på ett fat. Bred gräddfilen över sillen. Smula sönder äggulan och strö den över gräddfilen Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!