Rysk sill görs av urvattnade sillfiléer. Vill du ha mer sötma på rätten kan de ersättas med 5-minuterssill eller matjessill.
För 4 personer:
Ingredienser
4
sillfiléer, urvattnade
1
ättiksgurka
1
ättiksgurka
2
ägg, hårdkokta
2 dl
gräddfil
15 minuter
Rysk sill – gör så här:
Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Finhacka gurka och rödbetor. Dela äggen i vitor och gulor. Finhacka äggvitan.
Lägg sill, gurka, rödbetor och äggvita i grupper på ett fat. Bred gräddfilen över sillen. Smula sönder äggulan och strö den över gräddfilen Servera genast.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.