Rysk rödspätta

00000

För 1

Ingredienser

800 g färskpotatis
1 gul lök
30 g ansjovis
2 dl hackade inlagda rödbetor, (140 g)
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 påsar frysta rödspättafiléer, MSC-märkta, tinade, (600 g)
4 msk smör
2 msk kapris
2 dl lätt crème faiche

20 min

Rysk rödspätta – gör så här:

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och finhacka löken. Häll av och hacka ansjovisen. Häll av och fintärna rödbetorna.
  3. Blanda mjöl och salt. Torka av fisken med hushållspapper och vänd den i mjölet.
  4. Stek fisken i omgångar på medelvärme 
i 3 msk smör ca 1–2 min per sida.
  5. Stek löken mjuk i 1 msk smör. Tillsätt 
ansjovis, rödbetor och kapris. Servera fisken med rödbetsröra, crème fraiche 
och potatis.
Fler recept med: Fisk, Lättlagat, Spätta