Rydbergs köttbullar

Rydbergs köttbullar är en variant på den klassiska rätten Biff Rydberg. Biffen är utbytt mot det som är kvar av julens köttbullar. Gott med en kall julöl eller julmust till.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 12 potatisar - kokta, kalla
  • 1 msk smör - + 2 + 1 msk
  • 2 gula lökar
  • 600 g köttbullar
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Senapscrème

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl sötstark senap

Kål

  • 8 blad svartkål - eller grönkål
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Tärna potatisen. Stek den gyllenbrun i 1 msk smör.

  2. Skala och skiva löken. Stek den mjuk i 2 msk smör. Stek köttbullarna i 1 msk smör.

  3. Crème: Vispa grädden och blanda den med senap.

  4. Kål: Strimla kålen. Stek den mjuk i 1 msk smör. Krydda med salt.

  5. Lägg potatis, lök och köttbullar i grupper på tallrikar. Lägg på kål och äggulor. Strö över flingsalt och peppar. Servera senapscrèmen i en skål vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!