00000

Världens godaste tacopaj. Var generös med köttfärspajen, den är försvinnande god. Det här receptet på tacopaj är barnens stora favorit.

För 5 6 person

Ingredienser

Pajdeg

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning tacopaj

500 g köttfärs
2 msk rapsolja
1 påse fajita spice mix ca 40 g
0,5 påse sizzling fajita spice mix (Santa Maria, à 75 g)
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
3 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
100 g ost riven

Garnering

paprika röd och gul
bladpersilja

Rustik mexikansk köttfärspaj

1. Kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och kör hastigt samman till en deg.

2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 min. Sätt ugnen på 200°.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

4. Stek köttfärsen i olja och blanda den med de båda kryddmixerna. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.

5. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Garnera med paprika och bladpersilja.