Rum Punch

Bjud på en karibisk sommarfest med den svalkande drinken Rum Punch. Ljus rom, blodapelsin och ananasjuice i en härlig blandning.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 1 dl lime - pressad
  • 2 dl sockerlag - Sockerlagen kokas på lika delar strösocker och vatten
  • 3 dl rom - ljus
  • 1 dl sprite
  • 2 dl sanguinello juice - Tropicana, eller apelsinjuice
  • 1 dl tropisk juice - eller ananasjuice
  • is

Garnering

  • muskot
  • ananas - i skivor
  • apelsin - i skivor

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en tillbringare, skål eller direkt i glasen.

  2. Pudra över muskot och garnera med ananas- och apelsinskivor. Servera direkt.

    På Åhlens kan du köpa liknande glas med handtag (som finns i lådan). Drinkpinne palm kommer från celebrations.se.

Lär dig denna ramsa - och blanda alltid rätt 🍹

Det finns en gammal ramsa som fungerar som rättesnöre för att få rätt mängd av ingredienserna i Rum Punch:

"One of sour, two of sweet, three of strong, and four of weak". 

Med andra ord: 1 del surt (limejuice), 2 delar sött (sockerlag), 3 delar starkt (rom), 4 delar svagt (juice eller läsk).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!