Rulltårta

Sommarens snabba bersåkaka nummer ett. Med smör på bakplåtspapperet släpper kakan garanterat.
Allt om Mat
Rulltårta
Rulltårta Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • 1 burk kesella vanilj - (250 g)
  • 4 dl bär - lättsockrade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.

  2. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt vatten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Låt svalna. Bred på kesella och strö på bär. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!