3.73.73.73.73.7

Recept på glutenfri rulltårta med hallon- och persikofyllning. Rulltårta peach melba är en saftig kaka med fyllning av bär och mascarponeost.

För 12 bitar:

Ingredienser

1 citron
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

2 persikor
150 g hallon
1 dl strösocker
250 g mascarponeost

Garnering:

florsocker

20 minuter + 5 minuter i ugn

Rulltårta peach melba – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt citronskalet. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt bottnen kallna under bakduk.
  4. Fyllning: Halvera och kärna ur persikorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt hallon och socker. Låt koka ca 5 min till en fast sylt. Låt sylten kallna.
  5. Bred mascarpone på bottnen och klicka på sylten. Rulla ihop från kortsidan till en fast rulle. Sikta över florsocker och servera rulltårtan.
Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Kakor och bullar