Rulltårta peach melba

Recept på glutenfri rulltårta med hallon- och persikofyllning. Rulltårta peach melba är en saftig kaka med fyllning av bär och mascarponeost.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 citron
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 persikor
  • 150 g hallon
  • 1 dl strösocker
  • 250 g mascarponeost

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt citronskalet. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt bottnen kallna under bakduk.

  4. Fyllning: Halvera och kärna ur persikorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt hallon och socker. Låt koka ca 5 min till en fast sylt. Låt sylten kallna.

  5. Bred mascarpone på bottnen och klicka på sylten. Rulla ihop från kortsidan till en fast rulle. Sikta över florsocker och servera rulltårtan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!