Rulltårta peach melba
Ingredienser
- 1 citron
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 2 persikor
- 150 g hallon
- 1 dl strösocker
- 250 g mascarponeost
Garnering
- florsocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
-
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt citronskalet. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
-
Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt bottnen kallna under bakduk.
-
Fyllning: Halvera och kärna ur persikorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt hallon och socker. Låt koka ca 5 min till en fast sylt. Låt sylten kallna.
-
Bred mascarpone på bottnen och klicka på sylten. Rulla ihop från kortsidan till en fast rulle. Sikta över florsocker och servera rulltårtan.