20 minuter + 5 minuter i ugn
Rulltårta peach melba – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt citronskalet. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt bottnen kallna under bakduk.
- Fyllning: Halvera och kärna ur persikorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt hallon och socker. Låt koka ca 5 min till en fast sylt. Låt sylten kallna.
- Bred mascarpone på bottnen och klicka på sylten. Rulla ihop från kortsidan till en fast rulle. Sikta över florsocker och servera rulltårtan.