30 minuter + 5 minuter i ugn
Påskig rulltårta – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt limesaften.
- Blanda vetemjöl och bakpulver. Riv mandel-massan fint. Rör ner mjöl och mandelmassa i smeten.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp bottnen på ett välsockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kallna.
- Fyllning: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Riv mandelmassan. Vispa grädde och crème fraiche. Smaksätt med limeskal och vaniljsocker och blanda i mandelmassan. Skala, kärna ur och skär mangon i småbitar. Skala och tärna physalis. Skär bort skaftet från och fikonen och fintärna dem.
- Bred fyllningen över bottnen och strö över frukten. Halvera passionsfrukterna och skeda över fruktköttet.
- Rulla ihop rulltårtan från långsidan. Vispa crème fraichen fast och bred den över hela rulltårtan.
- Färga marsipanen gul med hushållsfärg i en matberedare. Kavla ut marsipanen tunt mellan två ark plastfolie. Täck rullen med marsipanen. Skär rullen i trekanter med en vass kniv. Pudra rulltårtan med florsocker och servera.