Rulltårta med lemon curd

Rulltårta med lemon curd och passionsfrukt är en sötsyrlig och härlig dessert. Det här receptet är alltid uppskattat. Snåla inte med lemon curden!

30 min

Rulltårta med lemon curd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåts-papper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  5. Strö ett tunt lager socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp rulltårtan på det.
  6. Fyllning: Skrubba citronerna i ljummet vatten. Finriv skalet från en citron. Pressa 1 dl saft från båda. Koka upp citronsaft, socker och smör i en kastrull.
  7. Vispa samman äggulorna, tillsätt dem till kastrullen. Låt blandningen sjuda under visp­ning tills den tjocknar, 5–10 min. Låt krämen svalna och bred ut den över rulltårtan. (Om krämen tjocknat för mycket kan den försiktigt späs ut med lite vatten.) Rulla ihop rulltårtan.
  8. Till servering: Vispa ihop grädde, flor-socker och vaniljsocker. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Skiva och toppa rulltårtan med grädde och passionsfruktskärnor.

Recept från /LagaLätt