44444

Rullsylta är en klassiker på julbordet. Det är viktigt att skära syltan i riktigt tunna skivor. Använd en vass kniv.

För 12 personer på julbord:

Ingredienser

600 g rimmad fläsksida, utan svål
0,5 msk kryddpeppar, hel
0,5 msk svartpeppar, hel
0,5 msk kryddnejlikor, hela
1 gul lök
1 morot
2 liter vatten
2 lagerblad

20 minuter + 2 timmars koktid

Rullsylta – gör så här:

  1. Mixa alla kryddor.
  2. Lägg ut fläsksidan med svålsidan ner mot skärbrädan. Skär tunna snitt i köttet så att kryddorna kommer in. Gnid in kryddblandningen och rulla sedan ihop fläsksidan till en hård rulle. Bind ihop med bindgarn.
  3. Skala och skär lök och morot i bitar. Koka upp vattnet tillsammans med lök, morot och lagerblad.
  4. Lägg i rullen och sjud under lock 1 1/2–2 timmar, tills köttet känns mört. Låt rullen kallna i lagen innan den skärs i tunna skivor.

Recept av Christina Hellberg

Fler recept med: Buffémat, Fläskkött, Jul, Kött