Rullsylta

Rullsylta är en klassiker på julbordet. Det är viktigt att skära syltan i riktigt tunna skivor. Använd en vass kniv.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 g rimmad fläsksida - utan svål
  • 0,5 msk kryddpeppar - hel
  • 0,5 msk svartpeppar - hel
  • 0,5 msk kryddnejlikor - hela
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 l vatten
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Mixa alla kryddor.

  2. Lägg ut fläsksidan med svålsidan ner mot skärbrädan. Skär tunna snitt i köttet så att kryddorna kommer in. Gnid in kryddblandningen och rulla sedan ihop fläsksidan till en hård rulle. Bind ihop med bindgarn.

  3. Skala och skär lök och morot i bitar. Koka upp vattnet tillsammans med lök, morot och lagerblad.

  4. Lägg i rullen och sjud under lock 1 1/2–2 timmar, tills köttet känns mört. Låt rullen kallna i lagen innan den skärs i tunna skivor.

Recept av Christina Hellberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!