4.34.34.34.34.3

Rulle med rökt kalkon och picklad sommarkål är en matig macka med mycket fyllning som kan ätas direkt eller tas med på picknick.

För 4 personer:

Ingredienser

4 tunnbröd, mjuka
1 dl majonnäs
2 msk sötstark, senap
200 g kalkonbröst, rökt, i tunna skivor
50 g mâchesallad
0,5 ask smörgåskrasse

Kål:

200 g sommarkål
3 msk vatten
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit, (12 %)
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

10 minuter + 15 minuter för kålen att stå

Rulle med rökt kalkon och picklad sommarkål – gör så här:

  1. Kål: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Blanda den med vatten, socker och ättika. Krydda med salt och peppar. Krama kålen med händerna och låt sedan stå i rumstemperatur ca 15 min.
  2. Låt kålen rinna av. Blanda majonnäs och senap och bred ut på bröden. Lägg på kalkon, kål och sallad. Klipp över krasse och rulla ihop.