Rucolasoppa med tomatbruschetta

Rucola i soppan är en spännande variant. Med matig bruschetta till blir det en fullgod men sommarlätt måltid.
Rucolasoppa med tomatbruschetta
Rucolasoppa med tomatbruschetta Foto: Anders Schönnemann

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl tortt vitt vin - alt matlagningsvin
  • 8 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 tärning grönsaksbuljong - eller hönsbuljong
  • 6 tomater - mogna
  • 8 skivor lantbröd - gärna av surdegstyp
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g rucola
  • 1 msk Maizenaredning - ljus
  • 8 skivor parmaskinka
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret i en gryta. Tillsätt vinet och låt fräsa 
1 minut. Tillsätt vatten, grädde och buljong-tärning. Låt puttra under lock 15 min.

  2. Skölj och tärna tomaterna smått. 
Blanda dem med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt rinna av 10 min.

  3. Pensla brödskivorna med 1 msk olivolja och rosta brödet i panna eller ugn 200° 
ca 10 min. Skala och halvera vitlöksklyftan och gnid in brödskivorna med den.

  4. Ansa rucolan. Spara lite till garnering och tillsätt resten till soppan. Mixa soppan slät i en blender eller med en stavmixer. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Koka upp och red av med 1 msk ljus redning.

  5. Blanda tomaterna med 2 msk olja. Strö 
dem över brödskivorna. Toppa med skinkan.

  6. Garnera soppan med den sparade 
rucolan och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!