Rucolasoppa med tomatbruschetta

Rucola i soppan är en spännande variant. Med matig bruschetta till blir det en fullgod men sommarlätt måltid.

25 min

Rucolasoppa med tomatbruschetta

1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret i en gryta. Tillsätt vinet och låt fräsa 
1 minut. Tillsätt vatten, grädde och buljong-tärning. Låt puttra under lock 15 min.
2. Skölj och tärna tomaterna smått. 
Blanda dem med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt rinna av 10 min.
3. Pensla brödskivorna med 1 msk olivolja och rosta brödet i panna eller ugn 200° 
ca 10 min. Skala och halvera vitlöksklyftan och gnid in brödskivorna med den.
4. Ansa rucolan. Spara lite till garnering och tillsätt resten till soppan. Mixa soppan slät i en blender eller med en stavmixer. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Koka upp och red av med 1 msk ljus redning.
5. Blanda tomaterna med 2 msk olja. Strö 
dem över brödskivorna. Toppa med skinkan.
6. Garnera soppan med den sparade 
rucolan och servera.

Recept från /LagaLätt