25 min
Rucolasoppa med tomatbruschetta
1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smöret i en gryta. Tillsätt vinet och låt fräsa
1 minut. Tillsätt vatten, grädde och buljong-tärning. Låt puttra under lock 15 min.
2. Skölj och tärna tomaterna smått.
Blanda dem med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt rinna av 10 min.
3. Pensla brödskivorna med 1 msk olivolja och rosta brödet i panna eller ugn 200°
ca 10 min. Skala och halvera vitlöksklyftan och gnid in brödskivorna med den.
4. Ansa rucolan. Spara lite till garnering och tillsätt resten till soppan. Mixa soppan slät i en blender eller med en stavmixer. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Koka upp och red av med 1 msk ljus redning.
5. Blanda tomaterna med 2 msk olja. Strö
dem över brödskivorna. Toppa med skinkan.
6. Garnera soppan med den sparade
rucolan och servera.