00000

En snabb rätt med mycket smak som känns festlig med laxen och smaken av rucolasalladen. Den går även att mixa i en matberedare men blir då lite grövre i konsistensen.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g pasta, t ex orecchiette
300 g kallrökt lax skuren i kuber

Sås

4 schalottenlökar finhackade
2 msk smör till stekning
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
80 g rucolasallad
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar

Garnering

ev rucolablad

1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
2. Sås: Fräs schalottenlöken i smöret över svag värme, men låt den inte få färg.
3. Tillsätt vitt vin, vispgrädde och pressa i vitlöksklyftan.
Låt koka ihop ca 5 minuter.
4. Kör den varma såsen tillsammans med rucolan i en mixer tills den är riktigt slät och grön. Smaka därefter av med salt och peppar.
5. Blanda såsen med den varma pastan och strö över laxkuberna.
Garnera eventuellt med rucolablad