Rucola- och pepparrotsströmming

Såsen får en lite pepprig smak av rucola och pepparrot.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g strömmingfilé

Lag

  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk strösocker

Sås

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 kruka rucola - (40 g)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 1 krm salt

Garnering

  • rucola
  • pepparrot - riven

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen i en bunke. Lägg ner strömmingen och grava den ca 8 timmar i kylskåpet. Rör om några gånger under gravningen. Strömmingen ska vara helt vit när den är färdiggravad.

  2. Låt filéerna rinna av väl i ett durkslag. Torka dem med hushållspapper.

  3. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare och lägg i en skål. Blanda ner strömmingen i såsen. Låt stå kallt till nästa dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!