00000

Såsen får en lite pepprig smak av rucola och pepparrot.

För 8 person(er)

Ingredienser

600 g strömmingsfilé

Lag:

1 dl ättiksprit (12 %)
5 dl vatten
1 msk salt
1 tsk strösocker

Sås:

1,5 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 kruka rucola (40 g)
1 tsk dijonsenap
1 msk pepparrot riven
1 krm salt

Garnering:

rucola
pepparrot riven

Rucola- och pepparrotsströmming – gör så här:

  1. Dra av skinnet på strömmingen. Blanda ingredienserna till lagen i en bunke. Lägg ner strömmingen och grava den ca 8 timmar i kylskåpet. Rör om några gånger under gravningen. Strömmingen ska vara helt vit när den är färdiggravad.
  2. Låt filéerna rinna av väl i ett durkslag. Torka dem med hushållspapper.
  3. Mixa ingredienserna till såsen i en matberedare och lägg i en skål. Blanda ner strömmingen i såsen. Låt stå kallt till nästa dag.
Fler recept med: Fest, Fisk, Jul, Övrigt