00000

Sallad med gott krisp från päron och mandel. Sötsyrlig lök blir per­fekt till den peppriga ruccolan.

För 8 personer

Ingredienser

2 dl sötmandel
4 rödlökar
1 msk + 2 msk kallpressad olivolja
1/2 dl strösocker
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 krm nymald svartpeppar
2 påsar rucola (a 80 g)
2 fasta päron
2 msk pressad citron
1 tsk flingsalt

30 min

Ruccola med päron, karamelliserad lök och rostade mandlar

 

1. Skålla och skala mandeln. Rosta den i torr panna tills den fått fin färg.

2. Skala och skiva löken tunt. Stek den i 1 msk olja tillsammans med socker och vinäger tills den börjar bli brun och karamelliserad. Salta och peppra. Låt löken kallna.

3. Lägg ruccolan i en stor skål. Kärna ur och skiva päronen tunt. Blanda päronen med lök och rucola. Ringla över citron saft och 2 msk olja. Strö över flingsalt.