Rub på örter och vitlök

Rub är en torr kryddblandning som passar fint till det mesta:  fisk, kyckling, fläsk och nötkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 - 6 vitlöksklyftor - (ca 30 g)
  • 1 tsk smör
  • 1 msk örter - franska
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör under omrörning tills den blir gyllenbrun. Låt den kallna på hushållspapper.

  2. Mortla vitlök, örter och salt. Häll blandningen på ett fat.

  3. Gnid in ruben i fisken eller köttet. Grilla eller stek direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!