00000

Rotselleristroganoff med pasta är en god vardagsmiddagsrätt. Rotsellerin får en mild god smak när den kokas i gräddsåsen.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pappardinipasta, (Zeta)
400 g rotselleri
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk tomatpuré
1 msk senap
1 tsk paprikapulver, rökt
50 g parmesanost
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

sallad

20 minuter

Rotselleristroganoff med pasta – gör så här:

  1. Skala och skär rotsellerin i smala stavar. Skala och strimla lök och vitlök. Stek rotselleri, lök och vitlök i 2 msk olja ca 3 min. Tillsätt grädde, tomatpuré och senap. Krydda med paprikapulver, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ca 5 min.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och riv parmesanosten.
  3. Servera stroganoffen med pasta, parmesanost och sallad.