Rotselleristroganoff med pasta

Rotselleristroganoff med pasta är en god vardagsmiddagsrätt. Rotsellerin får en mild god smak när den kokas i gräddsåsen.
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 g pappardinipasta - (Zeta)
  • 400 g rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1 tsk paprikapulver - rökt
  • 50 g parmesan
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i smala stavar. Skala och strimla lök och vitlök. Stek rotselleri, lök och vitlök i 2 msk olja ca 3 min. Tillsätt grädde, tomatpuré och senap. Krydda med paprikapulver, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ca 5 min.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och riv parmesanosten.

  3. Servera stroganoffen med pasta, parmesanost och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!