00000

Det här receptet på rotsakssoppa blir gott om det får koka länge. För att få middagen klar i tid är den lämplig att göra en dag i förväg. Den blir bara god av att stå.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök, hackad
1 msk rapsolja
1 palsternacka, skalad och tärnad (ca 125 g)
1 majrova, skalad och tärnad (ca 200 g)
300 g potatis, skalad och tärnad
150 g morötter, skalade och tärnade
2 selleristjälkar, strimlade
1 burk krossade tomater på burk, (400 g)
2 burkar vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm grovmald svartpeppar
2 msk dill, finhackad
2 msk persilja, finhackad

Tillbehör

, lantbröd, matlagningsyoghurt

Rotsakssoppa – gör så här

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs löken under omrörning ca 1 min.
  2. Blanda ner de tärnade rotsakerna samt den strimlade sellerin. Låt fräsa under omrörning ca 1 min.
  3. Häll på de krossade tomaterna samt vatten. Blanda ner buljongtärningarna och peppar. Låt koka under lock ca 1 tim.
  4. Blanda ner dill och persilja strax före servering. Servera soppan med ett gott lantbröd till samt gärna en klick naturell yoghurt.
Fler recept med: Övrigt, Soppa, Vegetariskt