Dressingen med fransk senap och honung blandas med lättkokta rotsaksstavar och smulad feta.
För 6 person(er)
Ingredienser
150 g
kålrot
150 g
rotselleri
150 g
gulbetor
150 g
palsternacka
150 g
morot
200 g
fetaost
Dressing:
4 msk
olivolja
1,5 msk
honung, flytande
1 msk
senap, fransk
1 msk
vitvinsvinäger
1 tsk
salt
0,5 tsk
svartpeppar, nymald
Rotsakssallad med fetaost och honungsdressing – gör så här:
Skala rotsakerna och skär dem i tändsticksstora stavar.
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i rotsakerna. Låt sjuda under lock ca 2 min. Häll av i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg rotsakerna i en skål. Häll över dressing och blanda. Smula ner fetaost strax före servering.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.