00000

Dressingen med fransk senap och honung blandas med lättkokta rotsaksstavar och smulad feta.

För 6 person(er)

Ingredienser

150 g kålrot
150 g rotselleri
150 g gulbetor
150 g palsternacka
150 g morot
200 g fetaost

Dressing:

4 msk olivolja
1,5 msk honung flytande
1 msk senap fransk
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald

Rotsakssallad med fetaost och honungsdressing – gör så här:

  1. Skala rotsakerna och skär dem i tändsticksstora stavar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i  rotsakerna.  Låt sjuda under lock ca 2 min. Häll av i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg rotsakerna i en skål. Häll över dressing och blanda. Smula ner fetaost strax före servering.