Rotsakssallad med fetaost och honungsdressing

Dressingen med fransk senap och honung blandas med lättkokta rotsaksstavar och smulad feta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g kålrot
  • 150 g rotselleri
  • 150 g gulbetor
  • 150 g palsternacka
  • 150 g morot
  • 200 g fetaost

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 1,5 msk honung - flytande
  • 1 msk senap - fransk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala rotsakerna och skär dem i tändsticksstora stavar.

  2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i  rotsakerna.  Låt sjuda under lock ca 2 min. Häll av i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt.

  3. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg rotsakerna i en skål. Häll över dressing och blanda. Smula ner fetaost strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!