11111

Lövbiff med äggula och pepparrot är en klassiker. Här är pepparroten blandad med varma, bakade rotsaker som serveras till köttet. Om barnen inte vill ha pepparrot kan den strös över rotsakerna först på tallriken.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kålrot
300 g rotselleri
1 msk olivolja
1 tsk salt, gärna flingsalt
1 krm grovmald svartpeppar
2 msk färsk pepparrot, riven

Tillbehör

500 g lövbiffar
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm peppar
4 ägg, gulor
1 msk färsk pepparrot, riven

Recept: Rotsaker i ugn med pepparrot

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skala och ansa rotsakerna. Skär dem i stavar och lägg på en plåt och blanda med olja, salt och peppar.
  3. Tillaga rotsakerna mitt i ugnen ca 25 minuter. Blanda ner pepparroten strax före servering.
  4. Tillbehör: Stek lövbiffarna i smör i en het stekpanna. Salta och peppra.
  5. Servera rotsakerna med lövbiff, äggula och gärna lite extra pepparrot.