Rotfruktsrösti med stekt kassler och rårörda lingon

Recept på frasig rotfruktsrösti med stekt kassler och rårörda lingon. Röstin blir fint frasig och krispig när den görs i ugnen.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 800 g potatis - fast
  • 300 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 påse rucola - (70 g)
  • smör
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Rårörda lingon

  • 1 pkt lingon - frysta (225 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda lingonen med 1/2 dl socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret smält.

  2. Skala och riv rotfrukterna grovt på rivjärn eller i matberedare. Skala, halvera och skiva löken tunt. Blanda rotfrukter, lök, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Ta upp rotfruktsrivet med händerna och forma åtta stora biffar, ca 12 cm i diameter. Lägg dem på ett smort bakplåtspapper och tryck till och forma dem. Hyvla 50 g smör med osthyvel. Lägg hyvlat smör på varje hög.

  4. Stek röstin mitt i ugnen tills de är mjuka rakt igenom och fått fin färg, ca 20 min. De får gärna bli lite lätt knapriga på ytan.

  5. Skär kasslern i små tärningar. Stek den i 1/2 msk smör i en stekpanna.

  6. Ta upp röstiplättarna försiktigt med en stekspade. Servera dem med kassler, rucola och rårörda lingon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!