Rotfruktspytt med grillad halloumi

Den salta, lite "gnissliga" osten passar perfekt ihop med de milda rotfrukterna i denna rotfruktspytt med grillad halloumi.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 potatisar - gärna blå kongo
  • 2 morötter - gärna i olika färger (ca 250 g)
  • 0,5 kålrot - (ca 200 g)
  • 1 rödlök
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g rucola
  • 200 g halloumiost
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis, morötter och kålrot. Förväll rotfrukterna i lättsaltat vatten ca 5 min.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min, tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Vänd ner rucolan.

  3. Skär osten i skivor och stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg. Blanda vinäger och honung.

  4. Fördela pytten på tallrikar och toppa med osten. Ringla över vinägern och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!