Rotfruktsplättar med kallrökt skinka

Recept på rotfruktsplättar med kallrökt skinka. Kålrot och morot ger färg och mustig smak till plättarna.

För 4 personer:

Ingredienser

2 morötter (200 g)
1 bit kålrot (200 g)
2 potatisar (200 g)
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
smör, salt

Tillbehör:

1 dl lingonsylt
100 g skinka kallrökt
50 g rucola

25 minuter

Rotfruktsplättar med kallrökt skinka – gör så här:

  1. Skala och grovriv morot, kålrot och potatis. Vispa samman äggen med mjölet och lite av mjölken. Tillsätt resterande mjölk, 1 tsk salt och rotfrukter. Låt svälla ca 10 min.
  2. Hetta upp en panna eller plättlagg med 3 msk smör. Stek plättarna ca 3 min på varje sida. Servera plättarna med tillbehören.