Rotfruktsgratäng med tryffelchips

Recept på krämig rotfruktsgratäng med tryffelchips – nästan som en Janssons frestelse men utan ansjovis. Vi toppar med tryffelchips för lite extra crunch och lyxig smak.
Petra Lindstrand
Istället för Janssons frestelse.
Istället för Janssons frestelse. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kg potatis - fast
  • 300 g rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 2 förp ostsås - färdig (à 400 ml)
  • 1 tsk kryddpeppar - mortlad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk smör
  • 3 msk ströbröd

Garnering

  • 3 msk kapris - små
  • 3 dl tryffelchips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis, selleri och lök i fina strimlor. Lägg rotfrukterna i en smord ugnssäker form. Blanda ostsåsen med kryddpeppar, salt och peppar. Häll såsen över. Hyvla över smör och strö på ströbröd.

  2. Tillaga mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, 40–50 min.

  3. Krossa chipsen lätt och strö dem och kaprisen över gratängen.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!