Rotfruktsgratäng med tomat- och rucolasallad

En krämig gratäng där rotfrukterna först kokas i matlagningsgrädde för kortare tillagningstid i ugnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 800 g rotselleri
  • 3 morötter
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl ost - riven (17 %)
  • 3 tomater
  • 1 påse rucola - (80 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatis, selleri och morötter, gärna med matberedarens skärskiva.

  2. Lägg rotfrukterna i en stor stekpanna. Häll över grädden och tillsätt salt och peppar. Låt koka på medelvärme ca 10 min.

  3. Häll över rotfrukterna i en ugnssäker form eller 4 portionsformar. Strö över osten. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka och gratängen har fått fin färg.

  4. Servera med skivade tomater och sallad.

Ca 500 kcal per portion, 22 g fett, 14 g protein, 56 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!