Rotfruktsgratäng, feta och oliver

Variera rotfrukterna i gratängen med andra sorter, till exempel rotselleri, kålrot, olika slags lök eller rödbetor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 morötter - (ca 300 g)
  • 2 palsternackor - (ca 250 g)
  • 8 - 10 potatis - (ca 800 g)
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 15 gröna oliver
  • 15 svarta oliver - kärnfria
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Fördela rotfrukterna i en ugnssäker form.

  2. Koka upp buljongen. Hacka oliverna. Blanda ner olivhacket i buljongen och tillsätt peppar. Häll buljongen över rotfrukterna.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och smula över fetaosten. Tillaga ytterligare ca 10 min. Servera gärna bröd till. Ca 465 kcal per portion: 22 g fett • 15 g protein • 51 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!