Rotfruktsaioli

22222

Aiolin blir extra mustig och smakrik med rotfrukter.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 bit morot, liten (ca 25 g)
1 bit palsternacka, liten (ca 25 g)
1 bit kålrot, liten (ca 25 g)
2 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal
1/2 tsk salt
1/2 krm nymald svartpeppar

20 min

Rotfruktsaioli – gör så här:

  1. Skala och hacka morot, palsternacka och kålrot riktigt fint.
  2. Vispa äggulor och vinäger kraftigt, gärna med elvisp. Tillsätt de båda oljesorterna, först droppvis och sedan i en fin stråle. Skala och pressa i vitlöken och smaka av med citronskal , salt och peppar.
  3. Vänd ner rotfrukterna i aiolin och ställ kallt till servering.
Fler recept med: Sås och marinad