Rotfruktsaioli

Aiolin blir extra mustig och smakrik med rotfrukter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 bit morot - liten (ca 25 g)
  • 1 bit palsternacka - liten (ca 25 g)
  • 1 bit kålrot - liten (ca 25 g)
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka morot, palsternacka och kålrot riktigt fint.

  2. Vispa äggulor och vinäger kraftigt, gärna med elvisp. Tillsätt de båda oljesorterna, först droppvis och sedan i en fin stråle. Skala och pressa i vitlöken och smaka av med citronskal , salt och peppar.

  3. Vänd ner rotfrukterna i aiolin och ställ kallt till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!