00000

Rotfrukterna kokas i en mustig buljong med kryddor och rödvin.
Apelsinstrimlor och vackra klyftor garnerar rätten.

För 2 person(er)

Ingredienser

3 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
50 g kålrot
1 dl rödvin
2 köttbuljongtärningar
3 dl vatten
1 msk kinesisk soja
0,5 tsk kanel
0,5 krm malda kryddnejlikor
1 lagerblad
1 krm vitpeppar, nymald
1 apelsin

Kött

200 g lövbiffar
2 tsk smör
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald

1. Skala och skär rotfrukterna i ca 2 cm stora bitar. Koka upp rödvin, buljongtärningar, vatten, soja, kanel, kryddnejlika och lagerblad.
Lägg ner rotfrukterna och låt koka ca 10 min.
Smaka av med peppar.
2. Strimla apelsinskalet med ett zestjärn eller skala med en potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor. Skär sedan ut fina klyftor.
3. Salta och peppra köttet. Stek det hastigt i grillpanna eller i het stekpanna i smör ca 1 min på varje sida. Skär det i strimlor.
4. Servera köttet till rotfrukterna, och lägg på apelsinstrimlor och apelsinklyftor.