Rösti med avokado och pocherat ägg

Rösti med avokado och pocherat ägg är en god vegorätt. Att steka rösti till flera kan vara lite bökigt. Här är en enklare variant där man ugnssteker dem. Servera med krispig mangold.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 sötpotatis - stor (400 g)
  • 4 potatisar - (350 g)
  • 2 salladslökar
  • 5 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 avokador
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 l vatten
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 1 msk salt
  • 300 g mangold

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 200°. Skala och riv sötpotatis och potatis. Ansa och finstrimla salladslöken, spara 1 msk till garnering. Blanda potatis och lök med 1 ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Lägg 4 högar med rösti på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min.

  3. Halvera och gröp ur avokadorna. Mosa fruktköttet med 1 msk olja, 1 tsk vinäger och chiliflakes. Krydda med 1 krm salt.

  4. Koka upp ca 2 liter vatten med 1 msk ättika och 1 msk salt. Pochera äggen i vattnet ca 8 min. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper eller löskoka äggen på vanligt sätt.

  5. Servera röstin med avokadoröra, ägg, lite extra chili, salladslök och mangold.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!