10 minuter + 20 minuter i ugn
Rösti med avokado och pocherat ägg – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skala och riv sötpotatis och potatis. Ansa och finstrimla salladslöken, spara 1 msk till garnering. Blanda potatis och lök med 1 ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Lägg 4 högar med rösti på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min.
- Halvera och gröp ur avokadorna. Mosa fruktköttet med 1 msk olja, 1 tsk vinäger och chiliflakes. Krydda med 1 krm salt.
- Koka upp ca 2 liter vatten med 1 msk ättika och 1 msk salt. Pochera äggen i vattnet ca 8 min. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper eller löskoka äggen på vanligt sätt.
- Servera röstin med avokadoröra, ägg, lite extra chili, salladslök och mangold.