00000

I originalet Vitello tonnato är det en slät tonfisksås till tunna skivor kalvkött. Vi serverar här i stället en sås med liknande smak till färdiggrillad, skivad rostbiff.

För 4 personer

Ingredienser

1 burk tonfisk i vatten, (200 g)
2 sardeller
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1 msk kapris, + 1 msk
300 g rostbiff

Tillbehör:

600 g färskpotatis, kokt
1 påse blandad sallad, (150 g)
150 g sockerärter

Rostbiffsallad med Vitello tonnato-sås

 

1. Låt tonfisken rinna av väl i en sil. Finhacka sardellerna. Blanda försiktigt sardeller, gräddfil, majonnäs och 1 msk kapris. Vänd ner tonfisken.
2. Servera såsen till rostbiff, kokt färskpotatis och sallad med sockerärter. Garnera med 1 msk kapris.

 

Fler recept med: Barn och familj, Nötkött, Sallader, Smalt