00000

Med carpaccio menas en lövtunn, helt rå, skiva nötkött med olivolja, citron och parmesanost. Här serverar vi rostbiffen med samma goda smaker.

För 8 person(er)

Ingredienser

1,5 kg utskuren biff
0,5 tsk svartpeppar nymalen
2,5 tsk salt
2 msk smör

Servering

3 msk olivolja
2 msk citronsaft pressad
2 tsk flingsalt
1 nypa svartpeppar nymald
0,3 parmesanost färsk, hyvlad

1. Sätt ugnen på 125°. Gnid köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i smör så att det får en fin yta.
2. Sätt i en termometer och ugnsstek till innertemperaturen 55°, det tar ca 2 timmar.
3. Ta ut och låt köttet vila lindat i aluminiumfolie i minst 30 min. Skiva det tunt och lägg skivorna på ett fat.
4. Droppa över olivolja, färsk citronsaft, flingsalt, nymald svartpeppar. Hyvla till sist över rikligt med parmesanost.