Rostbiff med med coleslaw

En fräsch kålsallad passar till tunt skivad kall rostbiff och kokt eller rökt skinka. Den är också ett bra tillbehör till grillat kött eller kyckling.
Allt om Mat

Coleslaw

  • 500 g vitkål
  • 2 morötter - (ca 100 g)
  • 1 lök - gul
  • 3 dl yoghurt - naturell (10 %)
  • 2 msk majonnäs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 krm kummin

Tillbehör

  • 400 g rostbiff - kall
  • 800 g färskpotatis - kokt

Gör så här

  1. Ansa, skölj och strimla kålen så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Koka upp lätt saltat vatten. Lägg i kålen och sjud den  ca 1 minut. Häll av genom ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl.

  2. Skala och riv morötterna grovt. Skala och finstrimla löken. Blanda i en skål tillsammans med den avrunna kålen.

  3. Blanda ner yoghurt, majonnäs, salt, peppar och kummin. Ställ kallt fram till servering.

  4. Servera coleslawen med rostbiff och kokt potatis.

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!